Més de 200 persones han participat en la segona edició de l’Andorra Business Market el 26 i 27 de maig, un fòrum participatiu, dinàmic i obert on han interactuat empreses, inversors i emprenedors. Organitzada novament per Andorra Business i la Red International Business Market, durant les dues jornades s’han presentat els projectes de 27 emprenedors i start-ups del país.

Entre els assistents, hi han participat més de 25 inversors nacionals i internacionals que suposen una capacitat de finançament superior als 100 milions d’Euros. Concretament, hi ha hagut un gran nombre d’inversors espanyols. Segons el president d’Andorra Business, Jordi Gallardo, “alguns d’ells, al llarg dels darrers mesos, els hem pogut conèixer i els hem pogut explicar el procés de diversificació que està fent Andorra”. En aquest sentit, s’ha mostrat satisfet perquè hagin acudit empresaris que s’han trobat a altres emplaçaments, com Madrid o Barcelona, que han vingut a conèixer in situ allò que ja se’ls havia traslladat abans, però ja amb idees i projectes concrets per part del sector privat. La voluntat per part d’Andorra Business és, a partir d’ara, aconseguir ampliar el ventall i ampliar la procedència de la inversió, que també té una gran part de volum francès.

Gran part dels emprenedors que han fet la seva presentació, que han estat un total de 27, ho han fet amb projectes centrats en la nova economia digital o els e-sports, els actius digitals o la biotecnologia dels esports. Tot i això, també s’ha obert la possibilitat a què puguin participar-hi projectes de qualsevol sector. En aquest sentit, el fòrum serveix per emparellar els inversors amb aquells projectes que poden estar més alineats en els seus interessos, però sense segmentar ni deixar de banda cap àmbit. Per tant, també s’hi van poder veure presentacions que, malgrat trobar-se dintre de l’entorn digital, són productes o serveis que es poden aplicar en altres sectors més tradicionals i madurs. Durant la jornada de divendres van tenir lloc més de 140 trobades entre emprenedors i inversors per concretar els àmbits de col·laboració, ja sigui amb models d’inversió en fase pre-seed, com seed o desenvolupament i consolidació, així com amb l’adquisició d’actius i la inversió empresarial.

El programa es va iniciar amb una presentació a càrrec de Jordi Gallardo centrada en les oportunitats que ofereix Andorra en matèria de desenvolupament empresarial, emprenedor i d’innovació. En el seu parlament, Gallardo va exposar que “l’objectiu d’aquestes jornades és atraure inversió al país, impulsar l’ecosistema emprenedor, start-up i empresarial, i l’atracció de talent. Tot en un marc fixat dins l’estratègia de país impulsada pel Govern d’Andorra.”

Posteriorment, es van celebrar taules rodones amb temàtiques tan diverses com les claus per a la construcció dels ecosistemes d’innovació, les inversions en tecnologies emergents i innovadores i la gestió del talent, lideratge femení i la innovació educativa en la creació d’ecosistemes emprenedors. La jornada va finalitzar amb una sessió més pràctica amb recomanacions per a inversions privades i per a start-ups.

Judit Hidalgo, directora d’Andorra Business Market va explicar que les jornades es van “pensar com un fòrum dinàmic, pràctic i obert que permet a les persones assistents connectar durant aquests dos dies amb inversors i persones expertes de referència internacional en el camp de l’emprenedoria, la inversió i el desenvolupament empresarial”.