Des d’aquest dilluns 17 de març, ja es poden demanar els ajuts del Programa de Digitalització de les Empreses (PDE) 2025.
El pla de subvencions ha doblat enguany la partida pressupostària fins a arribar als 500.000 euros respecte al pressupost inicial de l’any passat que va ser de 280 mil euros i que ja es va haver d’incrementar a causa de l’alta demanda del sector. Segons va explicar en la presentació Marc Rossell, secretari d’Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, amb el pas dels anys, el programa ha evolucionat per millorar els serveis a les empreses en el seu procés de digitalització des del seu llançament, amb l’objectiu d’assolir l’any 2030 una nota pròxima al 8 pel que fa a l’escala de maduresa digital mitjana del teixit empresarial. Actualment, el Principat està valorat amb un 4,31, tot i que ha presentat una gran evolució tenint en compte que, fa només tres anys, la qualificació era de 3,1.
El PDE té com a objectiu ajudar les empreses andorranes a adoptar tecnologies digitals i avançar cap a un model de negoci més innovador i eficient, proporcionant suport econòmic i eines per a la seva transformació digital. Així, es busca maximitzar l’impacte de les subvencions incorporant millores contínues al programa. Enguany, de fet, s’ha simplificat el procés de demanda de subvenció per facilitar l’experiència dels usuaris.
A més d’aquesta novetat, el programa incorpora, en l’apartat de solucions digitals concretes, nous paràmetres per acompanyar a les empreses en implementar accions que incrementin la ciberseguretat i la Intel·ligència Artificial (IA), així com l’analítica i l’explotació de dades. Així mateix, es mantenen les diverses línies d’ajuts impulsades l’any passat per subvencionar serveis digitals bàsics per a cada sector (comerç, hostaleria, restauració i despatxos professionals) com, per exemple, el desenvolupament de la pàgina web perquè esdevingui una botiga en línia, la sol·licitud de formacions per millorar el posicionament SEO i SEM, la ciberseguretat o per impulsar l’atenció en línia al client.
Els imports dels paquets que s’havien previst per al 2024 es mantenen, però s’ajusten els percentatges màxims subvencionables per garantir que aquest pressupost de 500.000 euros arribi a més empreses del teixit empresarial andorrà perquè l’any passat es va esgotar molt ràpidament. En aquest sentit, si el 2024 els paquets anaven en funció de la quantitat de treballadors de l’empresa, aquest any l’import màxim subvencionat serà un percentatge respecte al pressupost que tingui la solució digital que surt de la necessitat de l’empresa.
Finalment, una darrera condició per l’atribució de les subvencions és que els proveïdors que les empreses vulguin contractar per a les solucions de millora hauran d’estar donats d’alta al catàleg de proveïdors de serveis i solucions digitals de la web d’Andorra Digital.
Si la vostra empresa està interessada en aquest programa i necessiteu ajuda o d’aclariments per sol·licitar aquestes subvencions, us recomanem de contactar amb GM Consultors com més aviat millor, i ens farem un plaer de posar-nos al vostre servei.