La futura llei de comerç electrònic inclourà sancions de fins a 100.000 euros
El consell de ministres va donar ahir llum verd al projecte de llei reguladora de la contractació electrònica i dels operadors que desenvolupen la seva activitat econòmica en un espai digital.
El text té com a principals objectius aportar més seguretat jurídica a les transaccions electròniques, augmentar la protecció dels consumidors i atraure al país empreses que desenvolupen activitats relacionades amb l’espai digital, i inclourà un “règim sancionador clar i proporcionat”, segons va remarcar la coordinadora del departament d’Economia, Neus Soriano. En aquest sentit, la llei preveu penalitzacions econòmiques que oscil·len entre els 2.000 i els 100.000 euros, tal com va detallar el titular d’Economia, Jordi Alcobé.
El ministre també va posar en relleu que, amb el nou marc normatiu, “per a un operador que vulgui establir la seva activitat en el món digital, Andorra serà un lloc regulat i ben regulat perquè això sigui possible”. Alcobé va vincular la futura llei amb el canvi de model econòmic del Principat, tot assegurant que ha de servir com a “columna vertebral” d’un conjunt de lleis relacionades, com la d’inversió estrangera, la llei de comerç, la de competència efectiva i de defensa del consumidor, i la de societats.
Segons van especificar Alcobé i Soriano, la llei s’aplicarà als operadors establerts a Andorra, als operadors que disposin d’un establiment permanent al país i als operadors internacionals que es dirigeixin a destinataris ubicats al Principat. La coordinadora d’Economia va indicar que, pel que fa a les responsabilitats dels intermediaris –per exemple, una xarxa social–, “no serà obligatori supervisar el contingut de la web”, mentre que la responsabilitat “anirà en funció del nivell de control i de coneixement d’eventuals il·licituds”. Al mateix temps, s’obliga a establir procediments de notificació, de retirada i de reposició de material.
CINCA DESCARTA UN AUGMENT DE LES COTITZACIONS A LA CASS
El ministre de Finances, Jordi Cinca, va descartar ahir un increment a curt o mitjà termini de la cotització a la branca de jubilació de la CASS, ja que, segons va recordar, la memòria de la modificació legislativa de la Seguretat Social recomana no apujar aquesta contribució fins que millori la situació econòmica. “Enteníem que en el moment de crisi que s’estava vivint, i de profund canvi en tot el marc fiscal, i per tant, en un moment que s’estan implementant càrregues fiscals en el conjunt de la ciutadania i de l’empresariat, no era aconsellable incrementar de sobte aquesta càrrega”, va destacar Cinca. “Aquest increment es posposava a una situació més ascendent de l’economia”, va afegir.
Font: Diari d’Andorra