El Govern ha acordat ampliar, fins al 31 de desembre del 2024, el termini perquè les empreses del país puguin complir amb l’obligació d’introduir les dades requerides al Registre sobre la bretxa salarial entre homes i dones. El termini inicial per dipositar aquestes dades així com els indicadors corresponents a l’exercici del 2023 finalitzava originalment el 30 de juny.

Aquest tràmit s’efectua en línia – https://www.e-tramits.ad/tramits/ca/registre-de-les-dades-i-els-indicadors-sobre-la-bretxa-professional-de-genere/p/GV001076 – i aquest any, de manera excepcional, les empreses de menys de 50 treballadors que no disposin de certificat digital també podran registrar les seves dades manualment, emplenant i imprimint els formularis de l’aplicació corresponent, i presentant-los al Servei de Tràmits del Govern, prèvia concertació de cita.

El Reglament del Registre públic de les dades i els indicadors sobre la bretxa professional de gènere emana de la Llei 6/2022 per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes. Les empreses podran, doncs, dipositar les dades del 2023 fins a finals del 2024. A partir de l’any vinent les dades salarials corresponents a l’exercici anterior s’hauran de facilitar anualment abans del 31 de març.

Cal recordar que les empreses a partir de 50 treballadors han de dipositar una informació més exhaustiva, mentre que les que tenen plantilles més reduïdes només han de dur un registre anual que inclogui la comparativa mitjana de retribucions globals anuals entre homes i dones, i la diferència de la retribució per franja d’edat i grup professional.

Les dades que s’introdueixin al Registre han de servir a les empreses per diagnosticar la seva situació i plasmar en els plans d’igualtat les mesures per corregir qualsevol bretxa que sigui detectada. Per la seva part, el Govern tractarà els indicadors que s’obtinguin a través del Departament d’Estadística, i es podran contrastar amb altres estats o fonts, com poden ser les enquestes i estudis sobre la bretxa.

A part del Registre de la bretxa professional de gènere, el Govern també ha creat un Registre públic de plans d’igualtat. Aquests plans només són obligatoris per a les empreses de més de 50 empleats. Per a les empreses amb una plantilla inferior, són de caràcter exclusivament voluntari. Els plans d’igualtat corresponents a l’any 2023 s’han de registrar, a través de la seu electrònica del Govern mitjançant el certificat digital, a partir de l’1 de maig del 2024 i fins a l’1 d’octubre del 2024.

Us recordem que GM Consultors us pot ajudar a acomplir aquest tràmit i qualsevol altre que necessiteu, dins dels terminis legals sense que això signifiqui un increment de feina per a la vostra empresa. També uns podem ajudar a definir plans d’igualtat i a mantenir els indicadors que us ajudaran la situació del vostre negoci pel que fa a la bretxa professional de gènere.